3 tips för att stärka ditt varumärke

Foto av författare

När man jobbar med digital marknadsföring så finns det olika tips och strategier för att få ditt varumärke att synas lite extra. Många tänker att det är ett hårt jobb och kostar mycket pengar för att få ens varumärke att synas på nätet och i folkmun men så är inte fallet.

Det är ganska vanligt att du som precis startat ditt företag, din blogg, eller liknande jagar pengarna först och det syns ganska ofta genom väldigt lätt.

Mitt tips är istället att fokusera på att bygga upp ditt varumärke först och få folk att lita på varför just ditt varumärke är bra. Oavsett om du bara har en egen YouTube-kanal, en blogg, eller driver ett större ehandelsbolag.

1. Skapa kostnadsfria guider

Gör enkla guider inom det ämne som du skapar innehåll för. Om du är en klädesbutik, skapa då enkla guider till hur du viker dina plagg på bästa sätt ned i resväskan för att undvika veck. Om du har en YouTube-kanal om hundar, gör då en enkel video med hur man får ens hund att vara lydig. You name it!

Allt som du erbjuder gratis till din målgrupp kommer stärka ditt varumärke genom att ditt innehåll delas och du skapar trust till din kanal på nätet.

2. Köp länkar till ditt varumärke

Sökmotoroptimering är något som många glömmer bort, och är ett enkelt sätt för att få ditt varumärke att dyka upp i folks sökresultat.

En enkel sak som du kan göra för att stärka ditt varumärke är att köpa länkar på andra personers bloggar. Dels marknadsför du ditt varumärke på den personens blogg eller hemsida, men också så ger du en signal till sökmotorer att din hemsida existerar. Desto fler platser som din hemsida blir länkad på ju högre prioritet kommer du få utav sökmotorerna.

Exempelvis så använder jag mig utav Interlinked för att tjäna pengar på den här bloggen, genom att göra betalda samarbeten med vissa företag. Jag använder mig också själv utav plattformen för att köpa länkar till vissa av mina varumärken jag driver, dels för att det är bra för SEO:n, men också för att stärka varumärket och öka min brand awareness.

Här kan du läsa mer om att köpa länkar på Interlinked.

3. Prata om ditt varumärke i verkliga livet

Sitt inte bara vid datorn och försök bygga ditt varumärke på nätet. Våga gå ut och prata med din familj, vänner, nära och kära, släktingar, om varför ditt företag, din YouTube-kanal, din blogg, din nya podcast, är så bra! Underskatta inte kraften i att synas offline också och inte bara vilja köpa annonser för att få ditt varumärke att synas.

Få folk att prata om ditt varumärke på jobbet, i skolan, eller på gymmet. Tryck upp några tshirts med ditt varumärke på sig som du har på dig när du är på gymmet eller går och handlar. Allt handlar om att få ditt varumärke att synas.

Det är vanligt att man bara fastnar i ens egna lilla bubbla och funderar på varför ingen hört talats om en. Våga gå ut och erbjud föreläsningar, eller att bara prata om dina kunskaper generellt för att få fler att höra talas om just ditt varumärke så kommer du lyckas.

Lycka till!

Lämna en kommentar