4 tips för att minska elförbrukningen inför vintern

Foto av författare

Vintern är på väg och det är dags att förbereda sig för eventuellt högre elpriser och uppvärmingskostnader.

Många tips när det kommer till att förbruka mindre el är självklara, men här vill jag samla några tips som du kanske vanligtvis inte tänker på.

1. Sänk temperaturen i hemmet

Genom att sänka temperaturen bara 2 grader i ditt hem så kan du minska din elförbrukning med 5% i uppvärmningskostnad! Detta kan göra stora skillnader i längden under vintern när priserna kan skjuta i höjden.

2. Installera en programmerbar termostat

Om du bor i ett hem med två eller flera rum som har olika temperaturer är installation av en programmerbar termostat ett utmärkt sätt att minska energiförbrukningen. Denna typ av termostat kommer automatiskt att slå på värmen i sovrummen när de behöver det och stänga av värmen i andra rum när de inte behövs.

3. Byt elavtal

Ett av de bästa sätten att spara pengar under vintern är genom att ändra ditt elavtal.

Vissa tror att de måste stanna länge hos sin nuvarande elleverantör, men det stämmer inte alltid. Personer som har fasta kontrakt kan byta leverantör när som helst, och de behöver ingen anledning till det.

Det finns idag många hemsidor där du kan jämföra elavtal men där finns risken att hemsidan prioriterar det elbolag som hemsidan tjänar mest pengar på.

Däremot erbjuder en tjänst som heter Elyn en praktisk och tydlig jämförelsetjänst för elavtal där konsumenter enkelt kan byta elavtal utan att ådra sig några kostnader baserat på deras specifika villkor och krav.

Det bästa med tjänsten är att de inte har några säljare som kommer ringa upp och störa dig under arbetstid, utan du kan luta dig tillbaka och jämföra i lugn och ro för att hitta det billigaste elavtalet.

Elyn

4. Dra ned på onödig elförbrukning

Behöver du verkligen ha golvvärme, handdukstork, och utebelysning tänd påslaget dygnet runt? Dra ned på dessa så kan du sänka dina elkostnader drastiskt. Torktumlaren är också en bov som drar extremt mycket energi.

Tips för att sänka din elförbrukning:

  • Släck ljuset i rum som inte används
  • Koppla ur laddare som inte används
  • Stäng av luftkonditioneringen eller värmaren när du lämnar rummet eller ska sova
  • Håll din dator och annan elektronik inkopplad när den inte används

Lämna en kommentar