Affiliate Marketing

Innan du läst färdigt denna guide om affiliate marketing på svenska, läs gärna också:

Affiliate-marknadsföring är en form av internetmarknadsföring där du använder din blogg, instagram eller youtubekanal för att tjäna pengar genom att marknadsföra andra företags produkter eller tjänster på.

Säg exempelvis att du har ett par hörlurar som du gillar. Du har lagt ner två veckors tid på att göra research inför ditt hörlursköp och har nu använt dig utav hörlurarna i 1 månad och fullkomligt älskar dem.

Varför inte dela dina tankar om dem på din blogg eller youtube-kanal och sen kunna tjäna pengar på ifall någon av dina kompisar köper samma hörlurar på exempelvis Webhallen?

I den här guiden kommer jag enkelt lära dig hur du kan använda dig utav ovan exempel för att börja tjäna pengar genom affiliate marketing på Svenska.

Om du inte visste det så har jag personligen jobbat heltid med affiliate marketing under många års tid.

Vill du lära dig affiliate marketing?

Läs mer om min affiliate marketing kurs där jag delar med mig av mina hemligheter hur jag byggt hemsidor som tjänar 50 000 – 100 000 kr per månad.

Detta kommer du få lära dig:

Grunderna i affiliate marketing

Bygga hemsidor

Grunder & avancerad kunskap i SEO

Nischerna som tjänar mest pengar (från 10 000 kr/mån till 1 miljon kr/mån)

12 månader personlig coaching av mig ingår

Just nu: 0 platser kvar

Ansök senast 28 augusti 23.59

Skriv upp mig på väntelistan

Lista över bra affiliatenätverk du bör registrera dig hos för att tjäna pengar på affiliate marketing:

tjäna pengar på nätet med adtraction

Tjäna pengar på affiliate marketing med Adtraction

Du behöver ingen firma eller aktiebolag för att tjäna pengar med Adtraction

Promota företag som Åhléns, Bubbleroom, Kicks, Cervera, och många fler

adservice logo

Tjäna pengar på affiliate marketing med Adservice

Börja tjäna pengar direkt med Adservice som privatperson

Nordens största affiliatenätverk med samarbete med över 900 butiker

tjäna pengar på nätet med adrecord

Tjäna pengar på affiliate marketing med Adrecord

Du behöver inget företag utan kan tjäna pengar direkt som privatperson

Promota företag som Avanza, Svenskt Kosttillskott, Partykungen, ICANIWILL, och många fler

partner ads affiliate marketing

Tjäna pengar på affiliate marketing med Partner-Ads

Du behöver inget företag utan kan tjäna pengar direkt som privatperson

Promota företag som Autobutler, Bodylab, Coolstuff, Kaufmann, Montana, Friluftsland

addrevenue

Tjäna pengar på affiliate marketing med Addrevenue

Enkelt att komma igång med Addrevenue och affiliatemarketing

Promota företag som Awake, Shark Gaming, Justincase, WeightWorld, HomeSafety, Dorunner, Carlab, Cannaone, Campstuff, Confidentsmile, Upplevelse.com

Vad är affiliate marketing?

affiliate marketing
Affiliate Marketing på svenska betyder att du hänvisar någon till en annan hemsida eller app genom en spårningslänk. Det kan vara besökarna på din hemsida eller liknande. Om den besökaren klickar sig in via din affiliatelänk till företaget och köper en produkt eller tjänst så får du en provision i utbyte.

Affiliate Marketing är en prestationsbaserad marknadsföring som innebär att du tjänar pengar genom att marknadsföra ett annat företags produkter eller tjänster.

Som affiliatemarknadsförare marknadsför du ett annat företags produkter med dina egna länkar till deras produkter som de betalar dig för.

Du kan exempelvis använda dig utav affiliatelänkar för att tjäna pengar på din webbplats, blogg, Tik-Tok, Instagram eller Youtubekanal!

Läs också: Börja blogga (Enkel guide för att starta blogg som nybörjare)

Läs också: Tjäna pengar på Affiliate Marketing utan hemsida

Hur fungerar affiliatemarknadsföring?

När du är affiliate-marknadsförare marknadsför du ett annat företags produkter med dina egna länkar till deras produkter.

Säg exempelvis att du har en Instagram eller YouTube-kanal där du pratar om smink.

Om du skapar en video eller ett inlägg om ett visst smink som du har testat så kan dina följare klicka sig vidare till sminket som just du använder dig utav.

Om någon av dina följare till exempel köper den produkten eller något annat via din länk så får du en provision för att du hjälper företaget att sälja produkten.

I Sverige är affiliate marketing fortfarande relativt okänt jämfört med den amerikanska marknaden för affiliate.

Enkelt förklarat hur affiliate marketing fungerar:

 • Du har en blogg eller youtube-kanal som skapar innehåll om smink
 • Du recenserar några sminkprodukter som du har använt dig utav under en längre tid
 • Dina tittare klickar sig in på butiken som säljer sminket som du länkar till
 • Tittarna köper sminket som du länkar till men också lite andra produkter som butiken har i sitt utbud
 • Du får då en provision på köpet som dina tittare handlar för (oftast 5-20% provision på totala säljbeloppet som du refererar)

Läs guiden: Vad är affiliatelänkar & hur fungerar dem?

Varför du ska överväga att börja med affiliate marketing

Affiliate Marketing är en väldigt skalbar marknadsföringsstrategi eftersom du använder dig utav internet och oftast organisk trafik för att få trafik och tjäna pengar. Detta betyder att du behöver inte betala en krona för att få trafik till dina partners och får därmed väldigt låga kostnader för din marknadsföring.

Vissa brukar likna affiliate marketing med en passiv inkomst som det kan bli ifall du lyckas generera mycket trafik organiskt.

Då behöver du inte betala några pengar för att marknadsföra andras produkter och tjänster och förhoppningsvis rullar affiliatepengarna in medan du sover. Coolt va?

Många hemsidor som lyckas bra med sin affiliate marketing har inga problem att tjäna 50 000 till 100 000 kr i månaden. Utan problem. Jag vet många sajter och sociala medieprofiler som kan tjäna ännu mer än detta utan problem.

Nyckeln för att lyckas med affiliate marketing är att driva trafik till dina affiliatepartners produkter och tjänster genom organisk trafik via exempelvis din hemsida, youtubevideo, eller sociala medie-poster.

Du behöver dessutom inte lägga ned så mycket tid om du har kunskap om hur man startar en egen hemsida, kan göra videos på YouTube, eller skapa innehåll på exempelvis Instagram eller Tik-Tok.

Hur tjänar man pengar med affiliatelänkar?

Du kan tjäna pengar med affiliatelänkar på flera olika sätt. De vanligaste sätten för att tjäna pengar genom affiliatelänkar är via din webbplats, blogg, Instagram, Tik-Tok, eller Youtubekanal!

För att kunna tjäna pengar på affiliatelänkar så måste du först registrera dig hos ett affiliatenätverk. Affiliatenätverket är mellanhanden mellan dig och butiken eller företaget som du vill marknadsföra.

Exempel på olika affiliatenätverk är:

Hur blir man affiliate?

Okej men hur blir man en affiliate?

Det enklaste sättet för att bli en affiliate är att registrera dig hos ett affiliatenätverk som erbjuder olika affiliateprogram. Exempel på ett affiliatenätverk är Adtraction och Adrecord.

Men för att kunna registrera dig och bli godkänd för att bli en affiliate så måste du först ha en kanal som du kan marknadsföra dina affiliatelänkar genom.

Det räcker med att du har ett instagramkonto eller en blogg för att bli godkänd hos ett affiliatenätverk.

Jag rekommenderar att du har ett seriöst sociala medie-konto eller hemsida som fokuserar sig på någon nisch för att bli godkänd hos affiliatenätverken.

Om du exempelvis har en nystartad hemsida helt utan innehåll så kommer förmodligen inte nätverket att vilja godkänna dig.

Jag vill därför föreslå att du försöker fylla din hemsida först innan du registrerar dig hos ett affiliatenätverk så att du framstår som seriös.

Vanliga misstag när man börjar med affiliate marketing

Många begår stora misstag när man börjar med affiliate marketing.

Här är några vanliga misstag:

 • Man vill tjäna pengar på de mest lukrativa nischer som har högst konkurrens. Ofta så kommer tålamodet tryta eftersom konkurrensen är så hög. Välj istället en smalare nisch
 • Man jobbar efter att tjäna pengar, inte att skapa värde. Sikta istället på att skapa en hemsida eller innehåll som skapar värde till dina besökare. Då kommer dina besökare dessutom vara mer villiga i att klicka på dina affiliatelänkar som leder till mer pengar in för dig.

Nyckeln till att tjäna pengar på affiliate marketing

Många drömmer om att tjäna mycket pengar på affiliate marketing. Det bästa med affiliatemarknadsföring är att du inte har något tak, du kan tjäna hur mycket som helst. Jag har drivit sajter som har tjänat upp emot 400 000 kr per MÅNAD bara genom affiliatelänkar. Mina egna sajter tjänar i dagsläget upp emot 100 000 kr per månad beroende på säsongseffekter och liknande.

Den främsta nyckeln till att lyckas med affiliate marketing är att hitta kampanjer som konverterar bra. Du kan till exempel inte förvänta dig att tjäna 100 000 kr per månad genom att marknadsföra exempelvis elbolag på din blogg som handlar om kläder. Utan bygg sajter som har ett tydligt fokus som konverterar.

Exempel på bra affiliatesidor som tjänar mycket pengar:

 • Prisjakt – tjänar i genomsnitt 30 MILJONER kronor per månad
 • Pricerunner – tjänar i genomsnitt 25 MILJONER kronor per månad
 • Nerdwallet – tjänar ett par miljoner per månad på finansiella produkter
 • Refunder – ett praktexempel på hur man kan nyttja affiliatelänkar i en faktisk produkt som tjänar drygt 5 miljoner kronor per månad

Sen finns det många andra sidor inom exempelvis casino, kreditjämförelser, och liknande som tjänar flera miljoner per månad. Självklart är detta väldigt svårt att göra på egen hand, men många bloggar har inga problem att tjäna exempelvis 100 000 kr per månad.

Det finns också många influencers på Instagram och YouTube som gör flera hundra tusen kronor per månad bara genom affiliatelänkar.

En viktig del om du vill lyckas med affiliate är att bygga en hemsida eller ett konto på sociala medier som behandlar en nisch väldigt bra, där du har fler olika affiliatepartners att förlita dig på som betalar ut en hög provision.

Har du kunskap inom en viss nisch har du också möjlighet att börja sälja dina egna produkter. Affiliate marketing är mycket mer skalbart än exempelvis drop shipping då du inte behöver tänka på kundservice och liknande heller.

Gå min affiliate marketing-kurs

Vill du:

Lära dig bygga affiliatehemsidor som tjänar över 100 000 kr per månad?

Kunna resa jorden runt och samtidigt tjäna pengar?

Säga upp dig från ditt jobb och tjäna mer pengar än som anställd?

Ha full frihet att jobba med vad du vill?

Då bör du gå min affiliatekurs där jag lär ut mina hemligheter om hur jag jobbat med och byggt 10-tal hemsidor som tjänat allt från 1000 kr per månad upp till 370 000 kr per månad i affiliateinkomster per hemsida.

Just nu: 0 platser kvar

Ansökan: Stängd!

Sätt mig på väntelistan

2 svar på ”Affiliate Marketing”

 1. Hej! Kan jag göra hemsida i WordPress och tjäna pengar på annonser? Jag är specialistutbildad sjuksköterska med kunskaper som jag kan skriva om. Är dock novis i datorkunskap men tänkte att WordPress kanske kunde funka.

  Svara

Lämna en kommentar