Enkla sätt att tjäna pengar

Foto av författare

Vill du tjäna lite extra pengar? I så fall har du tur! Det finns många enkla sätt att tjäna pengar som kan hjälpa dig att öka din inkomst. I det här blogginlägget kommer jag att ge dig 11 av de bästa tipsen för att tjäna extra pengar på sidan av ditt arbete. Så oavsett om du vill starta en sidoverksamhet eller bara hitta några enkla sätt att tjäna mer pengar kommer du här få riktigt bra tips!

I det här blogginlägget delar vi med oss av 11 enkla sätt att tjäna extra pengar som hjälper dig att öka din inkomst och leva ett bättre liv. Oavsett om du vill ha en extra passiv inkomst eller bara behöver några idéer om hur du kan tjäna lite mer, kommer dessa tips att öppna dina kreativa dörrar för att tjäna mer pengar!

1. Skaffa Refunder – Tjäna 200 kr enkelt 

Genom att skaffa Refunder så kan du tjäna 200 kr på bara 5 minuter. Det enda du behöver göra är att skaffa Refunder via den här länken. Sedan kan du bjuda in dina vänner och få 100 kr per inbjuden vän som skaffar det.

Läs mer

2. Tjäna pengar på panelundersökningar

Detta enkla sätt att tjäna pengar ger dig enkla pengar och presentkort. Marknadsundersökningsföretag ger ibland ut gratis produkttester och betalar för din åsikt om tjänster, produkter eller till och med aktuella händelser.

Hur mycket pengar du kan tjäna varierar beroende på den panelundersökningsleverantör, men det är vanligtvis mellan 5 kr och 1000 kr per genomförd panelundersökning.

Bästa panelundersökningarna att tjäna pengar på:

  1. Gör panelundersökningar via Norstat och tjäna över 500 kr från din laptop.
  2. Registrera dig på Norstat och svara på några panelundersökningar. Du får pengarna utbetalda som presentkort eller till ditt konto. Enkelt och smidigt.
  3. Gör panelundersökningar via Swishpanelen och få betalt via Swish!
  4. Gör panelundersökningar via MonoSurveys.com och tjäna ett par hundra kronor i månaden!
  5. Registrera dig hos MonoSurveys och svara på undersökningar. Du kan få pengarna utbetalda via Paypal, PaySafe, eller till ett Amazon Presentkort!
  6. Gör panelundersökningar via Toluna.com och tjäna över 500 kr som betalas ut via PayPal eller via presentkort!
  7. Gör panelundersökningar via Åsiktstorget och tjäna upp till 30 kr per betald undersökning!
  8. Tjäna pengar på panelundersökningar hos e-Research Global

3. Bli statist eller skådespelare – Tjäna 5000 kr per månad

Tjäna extra pengar som statist eller skådespelare genom att hitta arbete via agenturer eller direkt med produktionsbolag. Ofta krävs ingen erfarenhet och lönerna är faktiskt väldigt bra.

Du kan hitta skådespelarjobb på webbplatser som Backstage, Mandy. Och om du letar efter extrajobb har de flesta casting directors sina uppgifter på nätet, så det är lätt att komma i kontakt med dem.

Statist.se och StagePool.se.

Om vi tar en titt på Statist.se’s hemsida så ser man att arvodet för att vara statist ligger mellan 500 kr upp till 10 000 kr så här finns det mycket pengar att tjäna. Vissa statist-uppdrag kan betala så mycket som upp till 50 000 kr beroende på hur mycket arbete som ingår. Ett väldigt enkelt jobb att genomföra för att tjäna enkla pengar.

Tjäna pengar som statist

4. Hyr ut ditt boende via AirBnb – Tjäna 2000-10000 kr per månad

Hyra ut sitt boende på Airbnb och tjäna lättförtjänta pengar från människor som vill besöka din stad.

Om du bor på en populär turistort kan det vara mycket lukrativt att hyra ut även en del av ditt hem. Har du ett extra rum och kanske med egen ingång så har du möjlighet att tjäna väldigt fina pengar på sidan av din vanliga inkomst.

Du får också möjlighet att träffa nya människor och lära dig om andra kulturer.

Alternativ till Airbnb är Blocket, Facebook Marketplace, med flera!

5. Sälj saker på Blocket, Tradera, eller Facebook Marketplace – Tjäna upp till 20 000 kr per månad

Sälj dina gamla saker som du inte längre använder!

Det går jättesnabbt och enkelt att sälja saker på Blocket och Tradera, och när du väl har börjat sälja dina saker har du snabbt pengar på ditt konto.

Att sälja gamla kläder är ett bra enkelt sätt att tjäna extra pengar om du vill rensa ut din garderob. Det är bara att sätta ihop en låda med kläder som inte längre passar eller som inte längre är något du vill ha på dig till vardags.

6. Starta nätbutik – Tjäna oändligt mycket pengar

Att sälja saker på nätet är ett bra sätt att tjäna extra pengar, och det är lätt att starta en egen webbshop.

Det finns många plattformar som du kan använda, men de två mest populära är Shopify och Etsy. Med Shopify får du en egen webbplats där du kan sälja produkter från var som helst i världen.

Etsy är en plattform för handgjorda om du tillverkar hemgjorda produkter är det lätt att skapa en egen butik och börja sälja.

Ett enkelt sätt att tjäna pengar är att sälja saker online på plattformar som Shopify eller Etsy! Det tar lite tid att skapa ett konto och ladda upp foton av de varor du vill sälja, men när du väl gjort det kommer de att vara redo att säljas dygnet runt till vilket pris du vill!

7. Sälj gamla saker på loppis – Tjäna upp till 10 000 kr per gång 

Loppmarknader är ett utmärkt sätt att göra sig av med saker du inte vill ha och tjäna lite extra pengar vid sidan om. Det är lätt att ställa upp ett stånd och ofta är det ingen entréavgift.

8. Gör videos på YouTube – Tjäna upp till 20 000 kr per månad

Om du är duktig på ett specifikt ämne, varför inte börja göra videos på YouTube? Du kan tjäna pengar genom reklam eller genom att sälja produkter och tjänster som är relaterade till dina videor.

Vissa människor lyckas till och med leva på att göra YouTube-videos!

Det är lätt att komma igång och allt du behöver är en telefon eller dator med kamera.

9. Bli fotograf och sälj dina bilder på nätet

Om du har en systemkamera i ditt hem så är det lättare än du tror att ta professionella bilder och lägga ut dem på olika stock libraries som Shutterstock och iStock.

När dina bilder har godkänts kan du tjäna enkla pengar när någon köper en av bilderna.

Det finns också appar som Foap som gör det enkelt att sälja dina bilder direkt till företag som vill ha dem till sina webbplatser eller sociala medier!

10. Börja investera pengar i aktier & fonder

Har du extra pengar över på sparkontot som du inte har nytta av de kommande åren? Då bör du överväga att börja investera pengar i aktier och fonder!

Om du är nybörjare inom aktiehandel behöver du inte oroa dig! Det är enkelt att skapa ett konto hos ett nätmäklare som exempelvis Nordnet eller Avanza.

Aktier & fonder kan tjäna dig 5-8% per år på ditt kapital och ge dig en trevlig passiv inkomst.

11. Börja sälja din expertis

Fundera på vad du är riktigt duktig på – som folk är villiga att betala pengar för. Kan du skriva, göra videor, bygga webbplatser eller skapa grafik? Då är det lätt att hitta kunder som vill ha din hjälp!

Det finns många olika saker som du kan sälja dina tjänster på. Exempelvis genom att bli en frilansare på nätet eller bara genom att fråga din granne om de behöver hjälp med att klippa gräsmattan, vara barnvakt, eller baka bullar och sälja på stan.

12. Mystery shopper

Att bli en mystery shopper är ett bra sätt att tjäna enkla pengar. Allt du behöver är lite fritid och en dator med internetuppkoppling.

Mystery shoppers är personer som skickas till butiker eller restauranger för att utvärdera kundservicen. Du får betalt för att göra detta, och det är ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar!

Det finns många webbplatser som erbjuder mystery shopping som Field Agent, IntelliShop och Mobee.

Lämna en kommentar