Jasper AI (Jarvis AI) – Mitt omdöme

Jag rekommenderar inte längre Jasper AI.

 • Det är dyrt
 • ChatGPT/Bard är billigare men inte bättre

Alternativ som är billigare och bättre än Jasper AI:

Hatar du att skriva texter? Eller har du helt enkelt inte tid att skriva dem själv? Då borde du prova Jasper AI. Jasper AI är en robotskribent som kan hjälpa dig med att skriva innehåll på nätet. Ge honom bara några nyckelord så ger han dig en enkel grundtext som du kan utöka med dina egna ord. Detta är ett utmärkt sätt att spara tid och komma igång med att skriva dina artiklar eller din tentamen. Jasper kan också hjälpa dig att skriva om texter automatiskt!

I den här guiden kommer jag på svenska att gå genom hur Jasper AI fungerar och hur det kan spara dig tusentals timmar på att skriva texter för din blogg, dina sociala medier, eller din hemsida.

Psst… Du kan till och med använda Jasper AI för att skriva uppsatser, tentor, m.m. Men tänk på att endast använda det för utfyllnadsord och för att få en mer levande text. Förlita dig INTE på faktan som Jasper AI ger dig. Den kan vara mycket felaktig!

Året ut så erbjuder jag 30 min coaching för att komma igång med Jasper AI. Detta gäller enbart om du använder min inbjudningslänk till Jasper.

Signa upp och maila mig så sätter vi igång!?

Jasper AI – En robot skribent på Svenska

Min erfarenhet med Jasper AI

Här kan du se mina betalningar till Jasper – som ett bevis för att jag varit en nöjd betalande kund länge!

Jag har använt mig utav Jasper AI sedan Oktober 2021 och är en väldigt nöjd kund.

Jag använder mig utav planen “Boss Mode” som ger mig möjlighet att skriva 50 000 ord per månad för $59 i månaden.

Det finns även en Starter-plan som faktiskt hade räckt för mig i början. Den kostar bara $29 per månad men har begränsade funktioner samt har en begränsning på max 20 000 ord per månad.

I vissa fall outsourcar jag content writing på mina hemsidor till faktiska skribenter, som gör ett utomordentligt bra jobb med tanke på den tid de får lägga på research och liknande. Men när det gäller statiskt ganska tråkigt content, så är Jasper AI guld värt för mig.

Exempel:

 • Jag vill skriva en artikel om 5 steg till hur du börjar med affiliate marketing
 • 30 minuter senare har jag 1000 ord som enkelt förklarar Affiliate Marketing
 • Artikeln rankar längst upp på Google utan problem

Detta hade jag förmodligen fått betala 1000 kr för minst, av en skribent. Tiden jag hade fått vänta är förmodligen 1-2 dagar minst samt att jag måste själv lägga 1-2 timmar på att formatera om texten så den passar min hemsida.

Testa Jasper AI: Free Trial

Använd min länk så ger jag dig 30 min guidning till hur Jasper AI fungerar. Du får dessutom 10 000 extra ord att använda när du testar på Jasper.

Använder du min länk så kan jag hjälpa dig komma igång för att få Jasper AI att fungera så bra som möjligt.

Maila mig från den mailadress som du signat upp på Jasper med så tar vi ett Skype-samtal där jag hjälper dig komma igång.

(Gäller bara Maj ut: Sista datum 2022-05-30)

Jasper AI: Mitt omdöme

Av mitt omdöme så är Jasper AI ett perfekt, prisvärt verktyg för att skriva SEO-optimerade texter, landningssidor, säljande produkttexter, klickvänliga titlar, manus för YouTube-videos, enkla köpguider, skriva om text, bäst i test-listor, och mycket mer.

Det jag gillar är att jag kan på bara några minuter få ihop ett utkast om 500-800 ord med en övergripande text som jag enkelt kan utveckla själv och publicera direkt på mina hemsidor.

För drygt 500 kr per månad så får jag en robotskribent som gör det jag faktiskt säger till den.

Eftersom man har Commands i Boss Mode-planen så kan man med enkelhet bara säga till Jasper: “Skriv en lista på de 5 intressanta aktieböcker” och så spottar den ut 5 historiskt populära böcker som behandlar ämnet aktier. Till exempel.

Detta och så mycket mer. Det sparar mig tid. Det sparar mig pengar. Och det hjälper mig att skriva snabbare. Extremt värt.

Här ser du olika färdiga templates som finns i Jasper AI

Vad är Jasper AI? (Tidigare Jarvis AI)

Jasper AI är en robotskribent som är baserad på artificiell intelligens som kan hjälpa dig med ditt skrivande.

Robotskribenten Jasper AI kan skriva en enkel grundtext åt dig baserad på de nyckelord du ger honom.

Med hjälp utav Jasper AI kan du på ett bra sätt spara tid och komma igång med att skriva dina artiklar, listor, uppsatser, manus för din YouTube-video, eller din tentamen.

Hur fungerar Jasper AI?

Här skriver jag en text med Jasper AI

Jasper AI är ett extremt enkelt verktyg att använda. Även om du tidigare aldrig använt dig utav en robot-skribent så kommer du komma igång på bara 5 minuter.

Du ger helt enkelt Jasper AI några nyckelord och trycker på “Compose” och då kommer Jasper att generera 100-200 ord åt dig. Magiskt…

Nyckeln till varför Jasper AI är så bra är för att den är baserad på GPT-3 ramverket.

Se när jag skriver med Jasper AI

Vad är GPT-3?

GPT-3 står för Generative Pre-Trained Transformer 3 och är en språkmodell som har utvecklats med målet att kunna skriva människoliknande text.

GPT-3 är upplärd med hjälp utav över 600 gb text som man tagit från olika tillförlitliga källor på internet. Det betyder att ibland när du använder dig utav Jasper AI så kommer den att generera text som för dig kanske är irrelevant eller där faktan inte stämmer.

Därför är det viktigt att tänka på att GPT-3 kanske inte alltid genererar aktuella texter som är baserade på faktiska nyheter idag, utan bara fram till runt 2018.

Med det sagt så är det ändå förvånande hur bra information Jasper spottar ut sig när jag har testat enklare frågor.

Exempelvis: Vem är Bill Gates? Jasper svarar:

Bill Gates är en amerikansk affärsmagnat, mjukvaruutvecklare, investerare och filantrop. Han är mest känd som medgrundare av Microsoft Corporation. Gates har också skrivit böcker och donerat stora summor pengar till olika välgörande ändamål. I oktober 2017 hade Gates en nettoförmögenhet på 89 US-dollar.

Den här texten här ovanför var helt automatiskt genererad utav Jasper AI. Vilket är makalöst bra.

Hur mycket kostar Jasper AI?

Jasper AI pris
Så mycket kostar Jasper AI

Priset för Jasper AI ligger på $29 per månad eller $59 per månad beroende på vilken prisplan du väljer.

Det finns två produkter du kan välja mellan hos Jasper AI:

 1. Starter: $29 per månad
 2. Boss Mode: $59 per månad

De två planerna skiljer sig marginellt. Men jag föredrar att ha Boss Mode för att inte bli begränsad i mitt skrivande. Dessutom vill jag inte ha ett tak för hur många ord jag ska kunna skriva. Mina ord tar aldrig slut i slutet på månaden.

Här kan du se hela prislistan hos Jasper AI.

Starter

Starter ger dig endast tillgång till de mallar som Jasper AI erbjuder, så att du kan skapa korta texter för en mängd olika användningsområden som exempelvis att generera 3 olika titlar för din bloggpost, en SEO-anpassad produktbeskrivning, en enklare introduktionstext till din bloggartikel, eller ett övergripande manus för din YouTube-video.

Om du vill använda Jasper AI enbart för att skriva kortfattade texter som rubriker, produktbeskrivningar, svara på dina kunders recensioner, eller få en klickvänlig titel på din YouTube-video så är detta ett bra erbjudande.

Läs också: Börja blogga (Enkel guide för att starta blogg som nybörjare)

Boss Mode

Exempel på olika Recipes som du kan följa för att börja skriva text enklare med robotskribenten Jasper AI

Boss Mode är den ultimata planen utan begränsningar. Med denna plan kan du använda alla Jasper AI’s funktioner.

Möjligheterna i Boss Mode är obegränsade! Du kan använda Boss Mode i Jasper till att skriva recensionsguider med på över 2000 ord, tutorials på hur man snickrar ihop en hylla, recensera böcker, skriva en sälj-pitch om din nya produkt du ska börja sälja, säljande emails till dina prenumeranter, SEO-anpassade landningssidor, CV:n, och mycket mer.

Här är några av funktionerna i Boss Mode som jag gillar mest:

 • Blog Post Workflow: Mata in 50-100 ord vad du tänkt skriva så ger Jasper dig en fulländad introduktion, 5-7 idéer på klickvänliga rubriker, och en enkel struktur för att färdigställa din artikel
 • Documents: En enkel överblick över alla artiklar jag skrivit i Jasper AI
 • Document Editor: Editorn som man skriver i är bara SÅ BRA. Mycket bättre än WordPress egenbyggda. Få hjälp med att skriva en introduktion, bullet points, och säljande texter med några få knapptryck
 • Sammanfattningar: Har jag skrivit en lång text kan Jasper AI kortfatta denna med enkla ord.
 • Re-Phrase: Hittar jag en krånglig text på nätet jag vill skriva om så kan jag kopiera in den i min text och trycka på Re-Phrase. Då skriver Jasper om texten med egna ord och förklara det på ett enklare sätt
 • Explain it to a 5th grader: Liknande funktion som Re-Phrase så förenklar den texten jag skrivit med pedagogiska ord. Detta är en gamechanger för att ranka högre på Google med featured snippets

Testa Jasper AI: Free Trial

Använd min länk så ger jag dig 30 min guidning till hur Jasper AI fungerar. Du får dessutom 10 000 extra ord att använda när du testar på Jasper.

Använder du min länk så kan jag hjälpa dig komma igång för att få Jasper AI att fungera så bra som möjligt.

Maila mig från den mailadress som du signat upp på Jasper med så tar vi ett Skype-samtal där jag hjälper dig komma igång.

(Gäller bara Maj ut: Sista datum 2022-05-30)

AI Writer in Swedish?

Is it possible to use this AI Writer in Swedish? Yes it’s possible to write content in Swedish with Jasper AI. Jasper AI has full functionality for more than 25+ languages to write in. Most of my articles are written in Swedish so there’s no doubt that Jasper AI works here.

 • Jasper AI (Jarvis AI) – Mitt omdöme

  Jasper AI (Jarvis AI) – Mitt omdöme

  Jag rekommenderar inte längre Jasper AI. Alternativ som är billigare och bättre än Jasper AI: Hatar du att skriva texter? Eller har du helt enkelt … Läs mer

Lämna en kommentar