Kan en AI skriva bra content? (Jasper AI)

Foto av författare

Jag rekommenderar inte längre Jasper AI.

  • Det är dyrt
  • ChatGPT är billigare men inte bättre
  • Alternativ som är billigare och bättre än Jasper

Kan en AI skriva bra content åt dig? Introtexten som följer här nedanför är förvånansvärt bra. Och ja. Den är skriven av en AI-robot som heter Jasper. (hette tidigare Jarvis AI) Det jag gillar bäst med Jasper är att den kan skriva om text automatiskt.

Så här ser det ut när jag skrev denna texten med en AI-robot… (ja texten innehåller samarbetslänkar för att jag själv har använt tjänsten i 3 månader med fantastiska resultat)

Läs mitt omdöme om Jasper AI – Robotskribenten på Svenska

Svaret på den här frågan är ett rungande “ja”! En AI kan skriva bra innehåll.

Problemet är dock att de flesta människor inte vet hur de ska lära AI vad de vill att den ska göra. Det här inlägget ger dig några tips om hur du lär din AI så att den kan börja skriva bra innehåll åt dig!

Skriva content med en AI
Titlar som robotskribenten Jasper AI (tidigare Jarvis AI) valde ut till detta content

I det här blogginlägget kommer vi att utforska idén om huruvida en AI kan skriva bra innehåll eller inte. Svaret på den här frågan är lite komplicerat. Det finns många faktorer som spelar in när man försöker avgöra om något som skrivits av en AI är “bra” För att innehållet ska vara läsbart och engagerande måste det ha en tydlig röst och ton. Detta är ofta lättare sagt än gjort när man har att göra med maskiner som inte förstår mänskliga känslor eller sarkasm särskilt bra.

Kan en AI skriva bra innehåll? Det är den fråga som många ställer sig i dag. Svaret på den här frågan kan överraska dig, men det är inte ett enkelt ja eller nej.

Testa Jasper AI: Free Trial

Använd min länk så ger jag dig 30 min guidning till hur Jasper AI fungerar. Du får dessutom 10 000 extra ord att använda när du testar på Jasper.

Använder du min länk så kan jag hjälpa dig komma igång för att få Jasper AI att fungera så bra som möjligt.

Maila mig från den mailadress som du signat upp på Jasper med så tar vi ett Skype-samtal där jag hjälper dig komma igång.

(Gäller bara månaden ut)

Testa Jasper AI

Ja, det har utvecklats maskininlärningsalgoritmer som enkelt kan producera engagerande blogginlägg och artiklar. Det finns dock betydande brister i dessa system som måste åtgärdas innan de kan leva upp till sin fulla potential. Vi kommer att utforska vilka dessa brister är i de kommande styckena – håll ögonen öppna!

Skriver content med AI-roboten Jasper

1. Vad är AI-innehållsgenerering?

AI-innehållsgenerering är en algoritm för maskininlärning som kan producera blogginlägg och artiklar. Du matar din AI-robot med nyckelord som du vill att AI:n ska skriva content om, och din AI kommer att skriva dina texter åt dig.

Vad är svaret på denna fråga? Det beror på! Det finns olika typer av algoritmer tillgängliga, var och en med sina egna styrkor och svagheter.

Vissa kan vara bra på att producera engagerande text medan andra kanske bara producerar torra och tråkiga texter.

För att en AI ska kunna fungera bra och leverera bra content åt dig så måste den utbildas med högkvalitativt innehåll.

I den här artikeln kommer vi att utforska de olika sätt på vilka du kan generera AI-innehåll och hur du tränar din AI så att den ger bästa möjliga resultat.

Vi kommer också att titta på några av utmaningarna med att få en AI att skriva bra innehåll.

2. Fördelarna med att använda AI

Vad är några fördelar med att använda en AI för att skriva content? Det finns många fördelar med att använda AI för att skapa innehåll:

  • En AI kan hjälpa dig att spara tid och pengar. Du behöver inte längre ägna timmar åt att skriva innehåll eller betala någon annan för att göra det åt dig.
  • En AI kan hjälpa dig att nå en större publik. Med rätt nyckelord kan en AI generera innehåll som kommer att ses av miljontals människor.
  • AI kan hjälpa dig att få ditt innehåll till rätt personer. Du kan lära din AI att skriva om specifika nyckelord och ämnen som är intressanta för en viss målgrupp.
  • Genom att använda en algoritm är det möjligt att producera engagerande blogginlägg och artiklar utan att ha någon tidigare erfarenhet eller kunskap om hur man gör det.
  • En AI sparar dig massor av tid eftersom du ger den små hintar om vad den ska göra research om och den kommer att skriva grundläggande content åt dig som du sedan renskriver till högkvalitativt content som kommer ranka högt på Google.

3. Hur man skriver innehåll med AI

Hur skriver man innehåll med en AI? Det är inte så svårt som du kanske tror! Det finns några saker du kan göra för att se till att din AI producerar bästa möjliga innehåll åt dig:

Se till att din AI är ordentligt utbildad. För att en AI ska kunna skriva bra innehåll måste den tränas med data av hög kvalitet.

Ett tips är att mata din AI med färsk data som stämmer eftersom många AI kanske bara är upplärda fram till ett visst år. Exempelvis GPT-3 ramverket som min AI använder bara är upplärt fram till och med 2019 så saknas många viktiga datapunkter.

Därför är det viktigt att du matar din AI med relevant och färsk data så du inte blir källgranskad och har fel information.

4. Varför du bör använda en mänsklig skribent, och inte bara artificiell intelligens, för att producera dina texter

Varför ska du använda en mänsklig författare och inte bara artificiell intelligens?

Du kanske undrar: “Om jag kan få en AI att skriva mitt innehåll åt mig, varför behöver jag då anlita någon annan?”

En anledning är att din publik vill läsa content skriven av en människa. Om de läser något på internet vill de att det ska vara skrivet av en annan person. Om du är en erfaren content writer så kan du lätt se mellan raderna att en text är skriven av en AI.

Det är därför viktigt att du renskriver ditt content och ger det en personlig touch och har glimten i ögat för att dina läsare ska kunna relatera och kanske skratta lite när de läser ditt innehåll på nätet.

Det är också viktigt, som jag nämnde tidigare, att alltid granska datan och informationen som din AI producerar i dina texter. Det är inte alltid informationen stämmer.

Den här texten tog mig drygt 10 minuter att skriva med hjälp utav AI-roboten Jasper.

Jag har använt mig utav Jasper i drygt 2 månader och tappade verkligen hakan när jag insåg hur mycket tid jag sparar på att skriva innehåll med en AI.

Många utav mina artiklar skriver jag grundläggande med hjälp utav Jasper på typ 10-15 minuter och sedan renskriver jag texten och adderar min personliga touch.

Ingen har lagt märke till det än…

Testa Jasper kostnadsfritt

Lämna en kommentar