Köpa Dogecoin

Foto av författare

Du kanske tidigare läst min guide till hur man köper Bitcoin på SparaCash. I den här guiden ska vi istället gå genom hur man köper Dogecoin.

Var dock medveten om att det är extremt hög risk att köpa Dogecoin. Investera bara pengar som du klarar dig utan i Dogecoin.

Här kan du köpa Dogecoin direkt med ditt betalkort eller kreditkort. Eller via bankkontoöverföring.

Funkar det inte att köpa Dogecoin på Binance? Eller blir du blockerad på Binance av din bank? Du kan nu köpa Dogecoin via eToro!

 1. Hur kan man köpa dogecoin?
 2. Köpa Dogecoin på Avanza?
 3. Vad är Dogecoin

Det är många som vill köpa Dogecoin just nu, väldigt många. Du vet kanske inte hur man köper Dogecoin men det vet jag, och därför tänkte jag dela med mig av min kunskap eftersom jag vet precis hur man köper Dogecoin.

Nu när jag har din uppmärksamhet så hoppas jag att du läser guiden noggrant så du inte gör några misstag, för då kan du förlora mycket pengar.

Tänk på att Dogecoin är en kryptovaluta som har väldigt hög risk och du riskerar därmed att förlora alla dina pengar ifall det är så att du investerar i Dogecoin och inte förstår att kryptovalutan lika gärna kan gå till 0.

Dogecoin med Elon Musk meme
Dogecoin med Elon Musk meme

Hur kan man köpa Dogecoin?

Det enklaste sättet att köpa Dogecoin är att göra det på en tillförlitlig kryptovalutabörs som exempelvis:

 1. eToro
 2. Binance
 3. Bitpanda
 4. Kraken

Om du vill köpa Dogecoin så snabbt och enkelt som möjligt så rekommenderar jag dig att använda BITPANDA eller BINANCE eftersom de är de enda som har direkt utbud att köpa Dogecoin.

Om du använder någon av de andra kryptovalutabörserna så måste du först köpa exempelvis Bitcoin för att sen växla mot Dogecoin och det kan bli dyrt.

För att köpa Dogecoin med kortet så snabbt som möjligt så gör så här:

 1. Registrera dig på BINANCE eller BITPANDA.
 2. Verifiera ditt konto med Pass eller körkort
 3. Sätt in pengar med hjälp av ditt betalkort på kontot
 4. Köp Dogecoin

Kampanjer för att köpa Dogecoin:

 • Köper du Dogecoin på Bitpanda för 250 kr så får du 100 kr i bonus att handla andra kryptovalutor för
 • Binance får du rabatt på avgifterna när du registrerar dig med min länk

Köpa Dogecoin Avanza (buy dogecoin avanza)

Kan man köpa Dogecoin på Avanza? Nej du kan inte köpa Dogecoin på Avanza. Avanza är ingen kryptovaluta-börs utan erbjuder endast handel i Bitcoin, Ethereum och Ripple vad jag vet – men det här är inte de riktiga kryptovalutorna man erbjuder utan det är endast certifikat som speglar priset på tillgången.

Köpa Dogecoin på Avanza
Du kan inte köpa Dogecoin på Avanza

Vad är Dogecoin?

Dogecoin är en kryptovaluta som dök upp som ett skämt år 2013. Det var mer gjort som en meme (kanske talar för sig själv med such wow doge-hunden) än en seriös kryptovaluta.

Dogecoin är baserat på kryptovalutan Litecoins teknologi.

Trots att Dogecoin först var menat som ett skämt eller en meme har kryptovalutan blivit en av de största kryptovalutorna där det nu på senare tiden seglat upp som den 14e högst värdesatta kryptovalutan med ett totalt marknadsvärde om $7,432,156,335 (7 miljarder dollar) enligt Coinmarketcap.

MKBHD förklarar Dogecoin

Se också: Hur man köper Dogecoin på SparaCash

2 svar på ”Köpa Dogecoin”

 1. Hej! Jag försöker köpa lite dogecoin på binance men för någon anledning så går inte betalningen igen när jag använder mitt debit card (swedbank). Jag får inget svar (än) från deras kundsupport. Vad borde jag göra?

  Svara
  • Tjena Peter!
   Jag tror det är så att Swedbank har blockat de flesta kryptobörser som exempelvis Binance.
   Skulle föreslå att du testar att göra en SEPA-överföring till Binance på kanske 1-5 dollar om du har råd för att testa.
   Jag själv använder mig av Revolut för att sätta in pengar på Binance och köpa Dogecoin med. Det funkar till 100%.

   Annars om du lyckats köpa kryptovaluto på någon annan börs så kan du göra så att du för över dina kryptovalutor till Binance från den börsen och köper Dogecoin med den kryptovalutan.
   Exempelvis: Du kan köpa Bitcoin med Swish här sen skickar du dem bitcoinsen till din Bitcoin Wallet på Binance. Sen köper du DOGE/BTC på Binance. Då har du köpt Dogecoin med dina Bitcoins.

   Hänger du med? Lite krångligt tyvärr… Hoppas det går vägen för dig

   Svara

Lämna en kommentar