Skapa hemsida för företag

Om du vill bygga en hemsida för ett företag så är denna guide perfekt för dig. Steg för steg får du lära dig skapa en hemsida åt företag.

 • Jämför hemsidebyggare för företag
 • Lär dig steg för steg bygga hemsida åt företag
 • Mina bästa tips för att bygga snygga sidor åt företagare

Testa gratis
Shopify Hemsida

Bästa valet för företagshemsidor

Testa i 30 dagar kostnadsfritt

Enkelt att starta hemsida för företag

Färdiga hemsidemallar

Bästa hemsideplattformen för ehandel

Läs mer om Shopify

En hemsida är ett viktigt verktyg för alla företag. Den kan användas för att marknadsföra ditt företag, bygga relationer med kunder och öka försäljningen för ditt företag.

I den här guiden kommer jag kort och koncist gå genom hur du enkelt kan skapa en egen hemsida för företag på mindre än 1 timme.

Bygger du en hemsida för ditt egna företag, eller vill du bygga en hemsida åt företag som du vill sälja? Oavsett vad din plan är så är detta alltid en god idé.

Den här guiden hjälper dig steg för steg vad jag rekommenderar när du skapar en sida åt företag.

Det billigaste och enklaste sättet för att bygga hemsidor åt företag som jag rekommenderar är:

 1. Starta en hemsida enkelt med SquareSpace
 2. Starta en ehandelswebbsida med Shopify
 3. Eller köp ett billigt webhotell på Inleed och bygg hemsidan i WordPress

Så här skapar du en hemsida för företag – steg för steg:

 1. Välj hemsideplattform för ditt företag
 2. Köp ett domännamn till ditt företag
 3. Skaffa ett webhotell
 4. Designa ditt företags hemsida
 5. Skapa innehåll på ditt företags hemsida
 6. Marknadsför ditt företags hemsida

Skapa hemsida åt företag

1. Välj hemsideplattform för ditt företag

Det finns många olika webbplattformar att välja mellan, till exempel WordPress Shopify, och Squarespace. Varje plattform har sina egna styrkor och svagheter, så det är viktigt att välja en som är rätt för ditt företag.

När du väljer en webbplattform, se till att den är sökmotorvänlig. Det innebär att plattformen ska vara lätt för sökmotorer att indexera och ranka din hemsida.

Exempelvis om du programmerar din egna hemsida med HTML och CSS så måste du själv bygga många funktioner som kommer förinstallerat i redan existerande hemsideplattformar som exempelvis WordPress, SquareSpace, Shopify, och liknande.

2. Köp ett domännamn till ditt företag

domän företag

Ditt domännamn är den adress som människor kommer att använda för att komma åt din hemsida. Det är viktigt att välja ett domännamn som är lätt att komma ihåg och relevant för ditt företag.

När du väljer ett domännamn, se till att det är kort, enkelt och relevant för ditt företag. Du bör också se till att domännamnet är tillgängligt och inte redan är registrerat av någon annan.

3. Skaffa ett webhotell

Webbhotell är den plats där din hemsida lagras. När du har köpt ett domännamn måste du hyra eller köpa ett webbhotell för att kunna visa din hemsida på internet.

När du väljer ett webbhotell, se till att det är tillförlitligt, är snabbt och har hög upptid.

Du bör också se till att webbhotellet erbjuder de funktioner som du behöver för din hemsida, till exempel SSL-certifikat, e-postkonton och automatisk backup.

Webhotell som jag rekommenderar för att starta hemsida till företag:

 1. Inleed (från 19 kr/mån) för billigt och tillförlitligt med bra support
 2. Miss Hosting (från 3 kr/mån) för billig och enkel hemsida till företag
 3. Simply (från 5 kr/mån) för billigt och enkel start av hemsida
 4. Templ.io (från 149 kr/mån) för snabbare hemsida
 5. BlueHost (från 30 kr/mån) för global hemsida till företaget
 6. Hostinger (från 33 kr/mån) för billig global hemsida till företaget

4. Designa ditt företags hemsida

När du har valt en webbplattform och köpt ett domännamn kan du börja designa din hemsida. Det är viktigt att designa en hemsida som är både visuellt tilltalande och informativ.

När du designar din hemsida, se till att använda sökmotorvänliga tekniker, till exempel relevanta sökord, korta meningar och bra rubriker. Du bör också se till att din hemsida är lätt att navigera och ladda.

5. Skapa innehåll på ditt företags hemsida

Ditt innehåll är det som kommer att locka besökare till din hemsida och hålla dem kvar. Se till att lägga till innehåll som är relevant för ditt företag och som kommer att vara av intresse för dina målgrupper.

När du lägger till innehåll på din hemsida, se till att använda relevanta sökord och nyckelord. Du bör också se till att ditt innehåll är uppdaterat och aktuellt.

6. Marknadsför ditt företags hemsida

När du har skapat din hemsida måste du marknadsföra den så att folk kan hitta den. Du kan marknadsföra din hemsida genom att dela den på sociala medier, annonsera i sökmotorer och använda andra marknadsföringskanaler.

När du marknadsför din hemsida, se till att använda relevanta sökord och nyckelord. Du bör också se till att ditt innehåll är uppdaterat och aktuellt.

Genom att följa dessa steg kan du skapa en hemsida som hjälper dig att växa ditt företag.

Sammanfattning

Oavsett vilken hemsideplattform eller webhotell du väljer så är det viktiga att du hittar ett system som passar just ditt företag.

Det viktiga du bör tänka på är att göra din hemsida mobilresponsiv, vilket betyder att den ser bra ut på en mobiltelefon.

En andra punkt som är viktig är att hemsidan laddar snabbt.

Tänk också på att testa din hemsida mot företagets kunder så att de upplever hemsidan som du har tänkt dig. Gör gärna en undersökning där du analyserar ifall besökarna hittar undersidor, kan navigera sig i menyn, och liknande viktig funktionalitet.

Har du några frågor så skriv det gärna nedanför i kommentarsfältet så svarar jag. Eller kontakta mig om du behöver hjälp med att bygga hemsidan.

Läs också gärna den mer djupgående guiden Skapa Hemsida med 5 enkla steg. Lycka till!

Gå min affiliate marketing-kurs

Vill du:

Lära dig bygga affiliatehemsidor som tjänar över 100 000 kr per månad?

Kunna resa jorden runt och samtidigt tjäna pengar?

Säga upp dig från ditt jobb och tjäna mer pengar än som anställd?

Ha full frihet att jobba med vad du vill?

Då bör du gå min affiliatekurs där jag lär ut mina hemligheter om hur jag jobbat med och byggt 10-tal hemsidor som tjänat allt från 1000 kr per månad upp till 370 000 kr per månad i affiliateinkomster per hemsida.

Just nu: 0 platser kvar

Ansökan: Stängd!

Sätt mig på väntelistan

Lämna en kommentar