Tjäna pengar online

Idag är det väldigt enkelt att tjäna pengar online. Jag är faktiskt förvånad att inte fler använder sig utav internet för att tjäna pengar.

Vad många inte vet om mig är att jag har tjänat pengar online direkt från min laptop sen år 2016. Att tjäna pengar online är faktiskt fruktansvärt lätt när du väl lärt dig hur det fungerar.

Allt som krävs för att tjäna pengar online är att du har en laptop (det räcker ibland bara med en smartphone!) med en internetuppkoppling.

Tjäna pengar online

Hur tjänar man pengar online?

Det finns många olika sätt som du kan använda dig utav för att tjäna pengar på internet genom.

Det vanligaste sättet som de flesta tjänar pengar online genom är genom att man skapar sin egna hemsida som man sedan lägger in annonser på. De annonser som du tjänar mest pengar på nätet genom är så kallade affiliatelänkar.

  1. De flesta tjänar pengar online med hjälp av en egen hemsida som man byggt genom affiliate marketing.
  2. Det blir också allt vanligare att privatpersoner tjänar pengar på YouTube
  3. Ett till vanligt sätt att tjäna pengar online är genom aktiehandel
  4. Många influencers tjänar mycket pengar online genom Instagram med många följare
  5. Ett vanligt sätt som många engelsktalande personer tjänar pengar genom är via Dropshipping
  6. Många lärare väljer att tjäna pengar på internet genom digitala kurser där man erbjuder sin kunskap och tjänar passiv inkomst på
  7. Du kan även tjäna pengar online genom att sälja eböcker med din kunskap
  8. Ännu ett sätt att tjäna pengar är genom att blogga om olika tjänster och produkter som jag gör här
  9. Tjäna pengar på att investera i kryptovalutor

Här nedanför tänker jag gå genom dessa 7 enkla tips på hur du kan tjäna pengar online.

Du kommer också få mina bästa tips och idéer på hur du kan börja tjäna pengar på nätet direkt hemifrån!

1. Tjäna pengar med Affiliate Marketing

Det absolut vanligaste och lätta sättet att tjäna pengar online är genom något som kallas affiliate marketing.

Affiliate Marketing handlar helt enkelt om att du hjälper andra att hitta produkter/tjänster som du tror att de är intresserade av.

Affiliate Marketing eller affiliatemarknadsföring betyder att du gör reklam för andra företags tjänster eller produkter. I utbyte så får du en provision när exempelvis en läsare på din blogg klickar sig vidare till ett företags hemsida och köper produkten eller tjänsten.

Marcus Lindblad

Exempelvis kanske du har sett många influencers som delar med sig utav länkar eller rabattkoder till olika produkter via sin Instagram, och när du klickar på länken eller använder deras rabattkod så får de en provision på ditt köp.

Hur jag tjänar pengar på nätet genom affiliate marketing är genom främst två olika nätverk som heter Adrecord och Adtraction.

Adrecord och Adtraction är de största affiliatenätverken i Sverige som du kan tjäna pengar online genom.

De har olika kampanjer som exempelvis Gymgrossisten, NordicFeel, Svenskt Kosttillskott, Ratsit, Proteinbolaget, Åhléns, KICKS, Cervera, och många fler.

Läs mer om hur du kan börja med affiliatemarknadsföring i min fullständiga guide till affiliate marketing här!

tjäna pengar på nätet med adtraction

Tjäna pengar på affiliate marketing med Adtraction

Du behöver ingen firma eller aktiebolag för att tjäna pengar med Adtraction

Promota företag som Åhléns, Bubbleroom, Kicks, Cervera, och många fler

Låt säga att du redan har produkter som du har köpt hos någon utav butikerna som är listade här ovan, och du vill prata lite om produkterna så kan du länka till produkten hos någon utav butiken och säga vad du tycker om dem.

Om din besökare på din blogg då klickar sig in på produkten och gör ett köp inom ett visst antal dagar (oftast inom 30 dagar) så kommer du att få en provision på det köpet.

adservice

Tjäna pengar på affiliate marketing med Adservice

Börja tjäna pengar direkt med Adservice som privatperson

Nordens största affiliatenätverk med samarbete med över 900 butiker

Exempel: Du har testat ett proteinpulver som Gymgrossisten säljer och du gillar det och vill rekommendera det till dina vänner. Då kan du skriva en recension eller om din upplevelse av proteinpulvret på din blogg eller Instagram som handlar om träning. Du lägger sedan en affiliatelänk till proteinpulvret hos Gymgrossisten på din blogg eller Instagram. Om då dina vänner klickar sig vidare till Gymgrossisten och köper proteinpulvret (eller annan produkt) så kommer du tjäna 10% av ordersumman som din vän handlar för.

Hur du tjänar pengar på affiliatemarknadsföring
tjäna pengar på nätet med adrecord

Tjäna pengar på affiliate marketing med Adrecord

Du behöver inget företag utan kan tjäna pengar direkt som privatperson

Promota företag som Avanza, Svenskt Kosttillskott, Partykungen, ICANIWILL, och många fler

2. Tjäna pengar på YouTube

tjäna pengar på youtube

Du kan också tjäna pengar online genom att filma videos som du sedan publicerar på YouTube.

Jag har tjänat nästan 100 000 kr på internet bara genom att publicera olika videos till YouTubes plattform. Det är väldigt enkelt eftersom allt som krävs är att du bara laddar upp videos.

Men haken här är att du vill publicera bra videos för att kunna tjäna pengar på YouTube.

Det finns nämligen ett krav på dig som kreatör att ha minst 1000 prenumeranter och 4000 visningstimmar innan du kan ansöka om att få visa reklam på dina YouTube-videos.

Jag använde mig dock av affiliatelänkar direkt när jag började med YouTube vilket gjorde att jag kunde tjäna pengar direkt utan att ha mött kravet som YouTube ställer för att du ska få ha Adsense-reklam i dina videos.

TubeBuddy hjälper dig tjäna mer pengar på YouTube

Jag rekommenderar att du använder dig utav ett tillägg i din webbläsare som heter TubeBuddy. Med hjälp av TubeBuddy så kan du se sökvolym på YouTube som hjälper dig analysera vad folk söker på.

Om exempelvis 5000 personer per månad söker på ”hur tjänar man pengar på YouTube” så kan du ta den idén och skapa en video med just den titeln.

Då kommer du garanterat få visningar på din youtubevideo som hjälper dig tjäna mer pengar på YouTube.

Tjäna pengar på YouTube med TubeBuddy

Tjäna pengar på YouTube med TubeBuddy

Tillägg i din webbläsare som hjälper dig analysera vilka videos som är populära på YouTube

Hjälper dig se hur mycket pengar du kan tjäna genom att skapa olika typer av videos på YouTube genom att analysera sökvolymen på vissa sökfraser

3. Tjäna pengar på Aktier

Du kan tjäna pengar på aktier ifall du investerar dina pengar i företag som växer och tjänar mer pengar från år till år.

Det är väldigt enkelt att tjäna pengar på aktier ifall du bara väljer att vara långsiktig och placera dina pengar som du inte är beroende av just nu.

Till exempel så har den svenska börsen bara i år gått upp cirka +29%.

Detta betyder att om du hade investerat 10 000 kr innan årsskiftet så hade du kunnat tjäna 3000 kr online genom att ha investerat dina pengar i en helt vanlig indexfond.

4. Tjäna pengar på Instagram

Instagram har vuxit från att vara en helt traditionell foto-delningsapp till att bli en fullfjädrad ebutik.

Många influencers säljer egna produkter och tjänster direkt via Instagram, men så avancerat behöver det faktiskt inte vara för att tjäna pengar online på Instagram.

De flesta influencers tjänar pengar på Instagram genom sponsrade samarbeten med olika företag som vill synas bland just deras följare. Ofta kan man även kombinera sponsrade samarbeten med affiliatelänkar som gör att man kan tjäna väldigt mycket pengar online på Instagram.

5. Tjäna pengar på Dropshipping

Dropshipping är ett vanligt sätt som många företag tjänar pengar på idag. Du som privatperson kan också börja med dropshipping. Det här är ett väldigt lukrativt sätt att tjäna mycket pengar hemifrån.

Ifall du väljer att tjäna pengar via dropshipping så hittar du en produkt som ett annat företag tillverkar, och sedan säljer du denna via din egna hemsida. Ifall en kund köper den produkten som du marknadsför så kommer produkten att skickas direkt från tillverkarens lager istället för att du behöver först köpa hem den hem till dig och hålla ett lager av produkten.

Dropshipping är en skalbar metod som många framgångsrika företag använder sig utav idag. Exempelvis Amazon, Fyndiq, och liknande är dropshipping-tjänster som tjänar mycket pengar online. De har helt enkelt byggt ett riktigt bra varumärke men de behöver inte ha något lager utan ber helt enkelt bara tillverkaren att posta produkten direkt hem till kunden.

Smart va?

6. Tjäna pengar på digitala kurser

Är du duktig på ett språk, programmering, bygga hemsidor, ekonomi, eller liknande? Du kanske är eller har varit lärare inom skolan till och med. Då kan du faktiskt sätta ihop dina egna digitala kurser och sälja dem online.

Många lärare har övergått till att sälja digitala kurser online för att de helt enkelt tjänar mer pengar på sina digitala kurser istället för ett traditionellt yrke som lärare.

Fördelen med detta är också att de som väl tar kursen faktiskt är intresserade av just den expertis som du besitter.

7. Tjäna pengar på eböcker

Är du duktig på att snickra ihop enkla och lättförståeliga eböcker så kan du tjäna dig en hacka. Exempelvis skulle jag kunna göra en ebok om hur man tjänar pengar på nätet som är en mer utvecklad version utav den här artikeln och sälja den för några kronor.

När den väl är producerad och ligger på nätet så behöver man ingen tid för att underhålla försäljningen utav ens eböcker utan det är då helt automatiserat när den ligger ute på molnet.

8. Tjäna pengar på din blogg

Som du kan se på den här sidan så finns det länkar till många tjänster du kan använda dig utav. Vissa utav dessa länkar är affiliatelänkar vilket betyder att jag får betalt till min blogg ifall du använder dig utav de tjänster jag länkar till.

Det är många idag som tjänar pengar på sin blogg som man driver hemifrån. Som du kan läsa i den här artikeln lite längre upp så är det enkelt att tjäna pengar på din blogg med hjälp utav affiliate marketing, sponsrade artiklar, eller egenproducerade youtube-videos.

Du kan också tjäna pengar på din blogg genom många av de andra tipsen som jag tipsat om här på sidan.

9. Tjäna pengar på att investera i kryptovalutor

Många vet inte om att man kan tjäna väldigt mycket pengar på att investera sina pengar i kryptovalutor.

Exempelvis så har Bitcoin stigit med över +400% sedan 12 månader tillbaka.

Det du måste vara medveten om ifall du vill investera i kryptovalutor är att det är en högre risk än att investera pengarna i till exempelvis aktier och fonder. Men möjligheten till avkastning är också större ifall du har tiden på din sida att vara långsiktig.

På SparaCash.se så kan du lära dig mer om hur du kan köpa Bitcoin.

Lämna en kommentar