Varför är en snabb hemsida viktig?

Att ha en snabb hemsida är viktigare än du tror. Det finns också några kritiska anledningar till varför en snabb hemsida är viktig.

  1. Dina kunder/besökare tröttnar när hemsidan INTE är snabb
  2. Google och andra sökmotorer prioriterar snabba hemsidor
  3. Konverteringsgraden på din hemsida ökar när den är snabb
  4. Din hemsida är lättare att administrera om den är snabb
  5. Större chans att dina besökare återkommer till din snabba hemsida

Låt mig förtydliga vad jag menar med dessa 5 punkter om varför det är viktigt att ha en snabb hemsida.

1. Dina kunder tröttnar om hemsidan inte är snabb

Du vet själv hur frustrerande det är när du går in på en hemsida och det tar 10, 20, kanske 30 sekunder att ladda en sida? Därför är det viktigt att du snabbar upp hemsidan.

Dina kunder och besökare kommer inte orka vänta på att din hemsida ska ladda utan istället gå tillbaka till sökresultatet för att leta efter ett annat alternativ. Vi har helt enkelt inte tid.

Idag finns det miljoner olika hemsidor där ute, därför är det extremt viktigt att din hemsida presterar bra och erbjuder en snabb laddningstid.

2. Google och andra sökmotorer prioriterar snabba hemsidor

Om du vill att din hemsida ska synas på Google, Bing, Yahoo, DuckDuckGo, och andra sökmotorer så är det viktigt att din hemsida är snabb.

Anledningen är att dessa sökmotorer har miljoner olika hemsidor att behöva indexera, och om de inte kan ladda din hemsida snabbt så kommer de helt enkelt inte prioritera att skanna genom din hemsida och prioritera att visa den i sökresultatet.

Google har själva gått ut och sagt att snabba hemsidor är viktiga, och att de i vissa fall prioriterar hemsidor som är snabbare än de som är riktigt långsamma.

3. Konverteringsgraden på din hemsida ökar när den är snabb

En hemsida som laddar på 1 sekund har en konverteringsgrad som är 3 gånger högre än en hemsida som laddar på 5 sekunder. (Källa: Portent)

Tänk dig själv, du surfar in på en hemsida för att handla kläder och varje gång du klickar dig runt så tar det 5 sekunder att ladda sidan. En hög laddningstid på hemsidan är extremt negativ för besökaren som vill göra ett köp. Det är frustrerande och gör att du kommer tappa din kund.

Konverteringsgraden är det absolut viktigaste argumentet för varför det är viktigt att du har en snabb hemsida. Snabb hemsida betyder högre konverteringsgrad och mer försäljning. Enkelt!

4. Din hemsida är lättare att administrera om den är snabb

Om du sitter och arbetar med din hemsida dagligen så kommer du själv inte ha tålamod till att vilja arbeta om den laddar långsamt.

Har du provat att starta en gammal dator eller mobiltelefon? Då vet du hur snabbt man tröttnar när det tar 2 minuter att bara starta upp den. Samma sätt gäller för hemsidor.

Snabbar du upp din hemsida så kommer det bli lättare att arbeta på den och hålla den uppdaterad.

5. Större chans att dina besökare återkommer till din snabba hemsida

När det kommer till användarupplevelse är det extremt viktigt att ha en hemsida så att dina besökare och kunder faktiskt kommer tillbaka.

Något av det viktigaste när man bedriver affärer på sin hemsida är att få återkommande kunder. Kunderna kommer att komma tillbaka ifall de upplever att hemsidan är snabb och laddar på under 1 sekund.

Har du en långsam laddningstid på din hemsida så kommer kunden inte komma tillbaka, och du kommer tappa försäljning.

Slutsats

Den absolut viktigaste anledningen till varför det är viktigt med en snabb hemsida är för att det leder till mer försäljning och nöjdare besökare & kunder. En hemsida som är långsam leder till sämre användarupplevelse och missnöjda kunder.

Behöver du hjälp med att snabba upp din hemsida så kan du kontakta mig.

Lämna en kommentar